Zuiver voor je gezondheid

Krachtig superfruit 

Vlier, Sambucus nigra, is de laatste jaren populair geworden als ‘superfruit’. De bes is echter geen nieuwkomer. Volgens de overlevering werkte Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde, al veel met vlier en noemde het zijn ‘medicijnkastje’. Hippocrates adviseerde zowel de bloesem als de bes voor in- en uitwendig gebruik.

Imuunsysteem

Door de eeuwen heen beschreven ook andere (natuur)geneeskundigen, zoals Dioscorides en Galenus, de toepassing van de krachtige kleine bessen. Voor de introductie van antibiotica was vlier een van de belangrijkste ingrediënten in veel kruidengeneeskundige bereidingen. Vandaag de dag wordt vlier vooral gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, door jong en oud.

Voedingsstoffen

Vlierbessen bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, ijzer, magnesium, kalium en vitamine C en zijn vooral rijk aan antioxidanten, de anthocyanen. Hoe rijker een bes is aan deze stoffen, hoe donkerder paars de bessen zijn, bijna zwart. Hieraan dankt vlier dan ook de toevoeging in de Latijnse naam, nigra.

Biologische vlierbes, zuivere kwaliteit

De populariteit en groeiende vraag naar vlierbes zorgen ervoor dat er steeds meer kwaliteiten beschikbaar zijn. Om zeker te zijn van de beste en meest zuivere kwaliteit, koopt Viridian rechtstreeks in bij biologische leveranciers. De bessen die in de Viridian producten worden gebruikt, zijn geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is niet alleen gezond voor jou, maar ook voor de bodem en het milieu. Daar plukken we in de toekomst allemaal de
vruchten van. 

Viridian biedt 2 bijzondere producten op basis van vlier. Beiden zijn biologisch, goed van smaak, voor het hele gezin én natuurlijk zonder ‘nasties’ zoals toegevoegde suikers of zoetstoffen.

Organic Elderberry Throat Spray
Verzachtende spray voor de keel

Advies: Gebruik meerdere sprays, meerdere keren per dag.
Ook geschikt voor kinderen (vanaf 6 jaar).

Biologische ingrediënten:

  • Vlierbes
  • Manuca honing (AMF 10+)
  • Heemst
  • Aloë vera

Organic Elderberry Extract
Helpt het immuunsysteem

Advies: Kan van een lepel worden ingenomen, of gemengd met water/in een smoothie.
Geschikt voor het hele gezin.

Biologische ingrediënten:

  • Vlierbes
  • Acerola bes (vitamine C)

Winnaar ‘gold medal’ Nourish Awards

In 2023 won Viridian Organic Elderberry Extract de 'Gold Medal' Nourish Award. De prestigieuze Britse Nourish Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste natuurlijke, gezonde en biologische voedingsproducten. De jury bestaat uit voedingsdeskundigen, chef-koks, gezondheidsspecialisten, voedingsbloggers en milieudeskundigen.

top